Peter Kersten

Peter Kersten (1967) heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen. Na zijn studie is hij begonnen in de accountancy, maar maakte al gauw de overstap naar het bedrijfsleven. De laatste vijftien jaar heeft hij gewerkt als financieel directeur voor meerdere bedrijven.

Vanwege de passie voor vliegen is hij een paar jaar na z’n studie begonnen met een vliegopleiding. Beroepspiloot worden, was toen niet meer aan de orde, maar wel de wens om zelf een vliegtuig te besturen. Tegenwoordig “vliegt” hij met veel plezier met de simulator die overigens een zeer realistische beleving biedt.


Zijn passie voor vliegen en het werk als financieel directeur blijken een onverwachte overeenkomst te hebben: altijd zorgen dat je in control bent. Als financieel directeur is het daarnaast ook belangrijk om het verhaal achter de cijfers te begrijpen. Pas dan kan je meehelpen om veranderingen en ontwikkelingen effectief richting te geven.

Sinds 5 jaar werkt hij als zelfstandige om bedrijven te helpen met grip op de cijfers. Als zelfstandig ondernemer vindt hij de ruimte en vrijheid om zelf iets neer te zetten en invulling te geven, erg prettig. Daarbij is de weg ernaar toe net zo belangrijk als het doel.