Fred Rutgers

Hoi Allemaal,

Mijn naam is Fred Rutgers

Ik ben eigenlijk mijn hele leven al ondernemer. Met name in de retail en business to consumer wereld. Ik doe al ruim 30 jaar onderzoek naar waarom mensen bepaalde aankopen wel of niet doen. Daar liggen de meest uiteen lopende motivaties aan ten grondslag. Verder vind ik consumer marketing buitengewoon interessant.

Naar mijn mening is ondernemen het aller mooiste wat een mens in zijn leven kan doen. En ik vind het geweldig om andere ondernemers hierbij te helpen. Al meer dan 20 jaar geef ik regelmatig colleges op diverse hogescholen. Geweldig om jonge aankomende ondernemers enthousiast te maken. Ook ben ik de initiatiefnemer geweest van de eerste deeltijd HBO opleiding voor ondernemers bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN). In mijn dagelijkse adviespraktijk Fred Rutgers Advies (www.fredrutgers.com) help in dagelijks ondernemers met het vaststellen en optimaliseren van hun commerciële strategie. Dat doe ik internationaal voor zowel grote als ook heel kleine bedrijven. En dat doe ik met heel veel passie en drive en ook best succesvol. Daarnaast ben ik internationaal trendwatcher en spreek ik regelmatig in binnen en buitenland over dit soort onderwerpen. Ook ben ik auteur van inmiddels 8 boeken en heel veel gelezen blogger op www.deondernemer.nl. Fijn dat ik jou nu mag ontmoeten op De Ondernemers Academy. Ik wens je hier veel plezier en succes!

Dan nu even wat meer over mijzelf

Ik ben in oktober 1960 bijna achter de kassa van de winkel van mijn ouders geboren. Mijn moeder stond tot op het laatste moment gewoon in de winkel. Zo ging dat toen. Het was best een flink en welvarend bedrijf waarin hard werd gewerkt. Op die manier is het ondernemerschap mij als het ware met de paplepel ingegeven. Die passie heb ik nog steeds!

In mijn vrije tijd heb ik veel passie voor mijn lieve vrouw Mary en mijn zoon Tim. Het is geweldig om te zien dat Tim op zijn beurt ook weer de passie voor ondernemerschap van mij overneemt. Verder beleef ik veel plezier aan watersport en lezen. Omdat ik in het begin van mijn ondernemerschap ooit geweldig ben geholpen door een ervaren ondernemer met grijze haren vind ik het nu mijn beurt om af en toe als vrijwilliger ook een deel van mijn vrije tijd te besteden aan het helpen van jonge onervaren ondernemers om hun bedrijf te redden. Daar zijn zij vaak mooi mee geholpen en het geeft mij veel voldoening. Hopelijk leren wij elkaar beter kennen op het forum of tijdens een persoonlijke kennismaking.

Tenslotte bied ik leden van de Academy standaard 10% korting op al mijn diensten. Wil je daar gebruik van maken? Geef dat dan gewoon even aan als je contact met mij opneemt.


Fred Rutgers